Мъжете и жените имат коренно различно отношение към облеклото си. Малцина са представителите на мъжкия пол, които отделят специално внимание на бельото си. Често логиката им е, че тази част от облеклото не се вижда и следователно не е толкова важна, но грешат. Също както при дамското бельо, освен външен вид, то трябва да бъде удобно и да позволява на кожата ви да диша.

Най-важното нещо, което трябва да запомните, когато купувате бельо, е да бъдете отговорни и честни със себе си. Това е слоят дрехи, които са в непрекъснат контакт с кожата ви, така че ако материята не ви понася, е редно да промените нещо. Има и ясни признаци, че сте избрали да носите грешен размер. Ако ластиците на боксерките или слиповете се забият в бедрата ви, вероятно носите твърде малък размер. Ако лентата на кръста ви продължава да се плъзга всеки път, когато се навеждате, или носите твърде голям размер, или ластикът се е износил.

Слипове

Може би най-важното качество на слиповете е удобството – идеални, ако имате физически интензивно ежедневие или сте любител на кардио тренировките. За ежедневно носене препоръчваме да използвате чифтове, които са изработени от 100% памук. Бельото от изкуствена материя често е причина за образуване на обриви по чувствителните зони. Слиповете се считат за подходящи за по-ниски мъже, защото нямат никакви крачоли, показват по-голяма част от бедрата и създават визия за издълженост.

Боксерки

Най-масово разпространеното мъжко бельо, особено в България. Ако не сте от мъжете, които редовно носят костюми, панталони или прилепнали дънки, боксовите шорти предлагат най-голяма дишаща способност. Освен това са буквално невидими под дрехите, но имат един значителен недостатък – боксерките предлагат най-малко удобство. Широката кройка и сгънатата, еластична талия може да е най-традиционната версия, но много дизайнери вече предлагат по-къси, по-тънки кройки с опъната талия, които са най-удачната опция за мъже с тънки бедра. Когато носите боксерки, кожата ви диша най-добре. Това ги прави най-добрият избор за бельо, подходящо за сън. Изберете чифт от 100 процента памук.

Прашки

Прашките не спадат към списъка с традиционни за мъжете модели, но въпреки това намират своето приложение. Този вид бельо е възприет от мъжете като бельо за забавление. По-често представителите на мъжкия пол ги купуват, когато искат да направят романтично-еротична изненада на своята половинка.

Заложете на качеството

Въпреки, че мъжете не се отнасят към гардероба си толкова старателно и внимателно в сравнение с жените, това не означава, че не трябва да се възползват от предимствата на качественото луксозно мъжко бельо. Изберете добре своя размер, вид и материя, за да оцените разликата.