Добрият външен вид е въпрос на вкус. Съществува тънка граница между това да изглеждаме стилни и да попрекалим в опитите си да изглеждаме добре.


Вероятно всички сме ставали свидетели на дръзки модни прегрешения, крещящи избори на тоалет, неуместно съчетаване на облеклото с мястото, на което отиваме. Вижте най-често допусканите грешки, които дамите правят, когато се стараят да постигнат добра външност. Понякога, обаче, ефектът се превръща в дефект.

Носенето на твърде много парфюм

bottle of perfume

Случвало ли ви се е, докато пътувате в асансьора, при вас да се качи дама, която сякаш е счупила шишенце парфюм в чантата си?

Мярката върви ръка за ръка със стилната визия. Ако дамите прекалят с количеството парфюм, е твърде вероятно да се постигне обратен на желания ефект – силната миризма би била натрапчива и „тежка“ за околните. Ароматните есенции би следвало да акомпанират цялостната ви визия и да са леко загатнати. Не бихте искали часове, след като сте напуснали помещението, след вас да остане ароматът на парфюма ви. Заложете на качествен продукт, но го използвайте умерено и с вкус.

Силен акцент и върху устните, и върху очите в грима

Стилистите и гримьорите са се произнесли, че има едно златно правило, което можете да следвате, и ще бъдете сигурни, че никога няма да сгрешите.

Избирайки очите ви да бъдат силно гримирани ще рече, че акцентът в грима ви ще попадне там. Би било прекалено, ако изберете твърде силно червило – искрящите, тъмни, силни тонове не биха подхождали на силногримираните ви очи. Обратното важи с пълна сила – дръзкото червило предполага в пъти по-лек макиаж за останалата част от лицето ви. Спазвайте това златно правило и ще си гарантирате, че винаги ще изглеждате като излязла от козметичен салон.

Поддържаният маникюр е вашата визитка

manicure

Ръцете правят впечатление – независимо дали се здрависвате при запознанството си с някого, или работите в офис и пръстите ви шарят бързо по клавиатурата – добре поддържаният маникюр е проява на добър вкус и стил.

Ако ръцете и ноктите ви изглеждат неугледно и занемарено, то тогава бихте рискували да оставите грешно впечатление за себе си. Заложете на добре оформените, поддържани, изрязани нокти. Лаковете в пастелни тонове или телесни цветове са винаги добра идея, тъй като са ненатрапчиви и се съчетават чудесно с всякакво облекло или случай.

„Малкото“ е „повече“ – правилният подход

Разгледайте някое модно списание или обърнете внимание как са облечени най-стилните жени – визията им в никакъв случай не изобилства от аксесоари, бижута и слоеве дрехи.

Заложете на по-изчистените линии или подберете малко на брой, но открояващи се акценти. Една красива голяма брошка например е напълно достатъчна, за да подчертае тоалета ви. Носенето на повече от един голям или няколко малки аксесоари, по-скоро би създало усещане за претрупаност и излишност. Експертите са казали: „Малкото“ е „повече“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.