Перфектният грим върви ръка за ръка със самочувствието и начина, по който една дама се усеща в света. Добрият грим е онзи, който ни кара да се чувстваме добре в собствената си кожа – нанасяйки макиажа, всяка жена следва да се опира на собствените си естетически разбирания и вкусове.

Есенното време предполага завръщане на по-топлите цветове и нюанси. Избирайки подходящ грим за сезона, всяка дама би могла да заложи на подчертано по-тъмни и топли багри. Нека се позовем на мнението на експертите – проследявайки тенденциите, бихме могли с лекота да се насочим към продуктите, които ще са истински хит за следващите няколко месеца от годината.

Внимавайте за цвета на фон дьо тена

Добре известен факт е, че добрият грим предполага равен и здравословно изглеждащ тен на лицето. Наличието на несъвършенства безспорно би накарало всяка дама да се чувства дискомфортно. Ето защо често прибягваме до употребата на фон дьо тен. Тук е важно добре да подберем неговите цвят и тон. Никой не желае лицето му да изглежда неестествено. Използвайте тестерите, предоставени в магазина, за да изпробвате цвета върху ръката или част от лицето си. Поради тази причина гримьорите съветват пазаруването на фон дьо тен да се случва в момент, в който нямате грим по лицето си.

Заложете на тъмни или натурални тонове в сенките

Есенният сезон е перфектното време за използването на по-тъмни сенки или на такива, които се доближават до естествения цвят на лицето ви. Топлите цветове са особено подходящи – навяват усещане за баланс, хармония и уют. Заложете и на по-тъмните нюанси – чудесни варианти са кафявото, зеленото, тъмносиньото. За още повече драматизъм и енигматичност в погледа не забравяйте да включите и очна линия.

Никоя визия не е завършена без добра спирала за мигли

Добре гримираните очи вървят ръка за ръка със спиралата – тя сякаш отваря очите и придава дълбочина на погледа. Заложете на тъмнокафява или черна спирала – есенният сезон предполага по-тъмни и драматични визии.