Броят на спортуващите и фитнес запалянковците се увеличава с всяка изминала година. Здравословният начин на живот става все по-модерен, а това оказва благоприятен ефект върху колективното здраве. 

Спортният хъс е заразен. Когато всички около нас тренират и то ежедневно, и ние ще изпитаме интерес към физически занимания с дефинирана динамичност. Това, на свой ред, ще породи у нас амбицията да изваем красиво тяло, което няма как да стане факт, ако не се храним правилно, а и по никакъв начин не стимулираме изгарянето на мазнини. 

Кога се приема л карнитин

Л карнитинът е аминокиселина, която се синтезира по естествен път от черния дроб и бъбреците, като нейната роля за организма ни е да превърне мазнините в енергия. Този процес е от изключително значение за трениращите, които търсят оптимален ефект при извършването на стандартната серия от фитнес упражнения, изискващи достатъчно сила и енергия. 

Аминокиселината има важно участие и за метаболизма, като можем да си набавим л карнитин с помощта на някои определени храни, също както и чрез приема на хранителна добавка. Желателно е да пием л карнитин, когато целта ни е да изгорим колкото се може повече мазнини. Не винаги този процес се случва бързо, но с л карнитини от fitnesdobavki.net регулирането на теглото ще се случи по-скоро от очакваното. 

В кои храни се съдържа

Храната си остава основният източник на ценни вещества, като витамини, минерали, аминокиселини и прочее. Колкото по-разнообразно е менюто ни, толкова по-голям е шансът да се радваме на отлично здраве и силен имунитет, който гони болестите надалеч. Ако се занимаваме интензивно със спорт, е добре да сме наясно в кои храни има най-голямо съдържание на л карнитин. Те са следните:

  • Червено месо и риба;
  • Млечни продукти;
  • Растителни храни;
  • Авокадо;
  • Соя и др.

Страхотно е да спазваме правилен режим на хранене, но това не винаги ни е достатъчно, за да натрупаме мускулна маса, отървавайки се и от излишните мазнини. За целта ще са ни необходими и специални предтренировъчни добавки, които да засилят метаболитните процеси, също както и да понижат телесното тегло до оптималните килограми. Л карнитинът ще Ви помогне в това отношение. 

Как да го пием

Аминокиселината може да се открие както на капсули и таблетки, така и на прах. Препоръчителната дневна доза се определя от производителя и зависи от вида добавка. Също така, трябва да се съобразите и с фактори, като възраст, пол и тренировъчно ниво, като е желателно да не приемате добавката повече от 70 дни.