Едва ли за някой ученик или студент е чуждо използването на устройства, които осезаемо да помогнат при успешното полагане на изпит. Преди години като че ли не разполагахме с толкова много възможности, както сега, когато пожелавахме да си помогнем по някакъв начин в това отношение. Днес с развитието на технологиите имаме възможността да използваме слушалка за преписване – устройство, гарантиращо успех по време на изпит.

Какви методи са най-често използваните в пътите, когато сме искали да си помогнем по време на изпит?

Няма как да не споменем списването на необходимата информация на листчета, които старателно следва да бъдат скрити някъде по нас, за да бъдат достигнати при нужда по време на изпита. Този метод отнема доста време на подготовка, а и форматът на въпросните помощни бележки следва да бъде наистина малък, за да минимизираме шанса да бъдем уловени в употребата на помощни средства.

Често сме разчитали и на помощта на съседа по чин. Напоследък обаче все повече учениците и студентите разчитат на устройство, наречено слушалка за преписване – освен него, ви е необходим и надежден човек, който да бъде от другата страна на линията, когато дойде време по време на изпита да се възползвате от допълнителна помощ.

Всяка слушалка за преписване от SPY.BG притежава множество функции

Много от тези устройства разполагат с опцията да разположите картата на телефона си в тях и практически да не се нуждаете от мобилното си устройство, за да провеждате разговор. Те работят на този принцип – въпросната слушалка за преписване е оборудвана с функцията на автоматичното вдигане при входящи повиквания. Стартирайки разговора, единственото, което следва да правите, е да слушате подаваната ви информация и да я пренасяте на листа пред себе си. Повечето устройства от типа на слушалка за преписване са снабдени с малък микрофон, даващ възможност за комуникация между вас и човека, стоящ от другата страна на линията. Той също така би могъл да чува какво се случва в обстановката, в която се намирате – в случай, че в помещението е тихо и вие не бихте могли да предадете заглавието на дадена тема например, на помощ идва микрофона. Човекът от другата страна би могъл да чуе необходимото, за да стартира диктовката си в ухото ви.

Всяка слушалка за преписване е проектирана така, че да бъде с наистина миниатюрни размери, за да не рискувате тя да бъде забелязана в неподходящ момент. Също е важно да се отбележи, че тя по никакъв начин не предава звука из помещението – единственият, който е в състояние да го долови, сте вие, тъй като устройството се поставя в ухото близо до тъпанчето. Дори и някой да е непосредствено близо до вас, отново не би могъл да чуе нищо от това, което чувате вие. Безспорно това е изключително важна функция – сами можете да си представите колко дискомфортно бихте се почувствали, ако ясно се долавя звук от нечий чужд глас, снабдявайки ви с информация. При слушалка за преписване този риск е сведен до абсолютния минимум.

На пазара се предлага широко разнообразие от такива устройства – бихте могли лесно да се снабдите именно с онази слушалка за преписване, която категорично да отговаря на вашите нужди.