Кухнята! Стаята, която събира семейството и с готовност предоставя възможността да приготвяме най-вкусните и изкушаващи ястия и напитки. Излишно е да споменаваме от какво изключително значение е тя да бъде красива и удобна – само така всяка минута, прекарана в нея, ще ни носи върхово удоволствие, че дори и няма да ни се напуска. А как най-лесно да постигнем това? Чрез изработването на кухня по поръчка от https://kuhnia.bg/кухни.

Красивите кухни по поръчка могат да ви помогнат в обзавеждането на цялото помещение

Предполагаме сте срещали редица жилища, в които кухнята не е обособена като оделна стая – липсва преградна стена между нея и трапезарията и хола например. От една страна, това предоставя много положителни страни – често се създава усещането за простор и помещението изглежда много по-голямо, отколкото в действителност е реалната му квадратура. От друга страна, много домакинства биха желали да обособят сякаш отделни стаи – тук на помощ идват именно така популярните кухни по поръчка.

Защо? Кухненското обзавеждане не опира само до шкафовете от горния и долния ред. В дизайна се включват още допълнителни елементи като барплот или остров, които също бихте могли да добавите към своя индивидуален проект. Вариантът за кухни по поръчка ви дава възможността да изградите всички компоненти от обзавеждането от едни и същи материали и в един стил. Това положително ще допринесе за хомогенността в дизайна и ще остави впечатление, че определено притежавате добър вкус и правилна естетическа нагласа.

Кухни по поръчка с остров – какви са предимствата?

Знаем, че островът е самостоятелно допълнение към общия дизайн на кухнята – той би могъл да бъде разположен на множество места така, че да бъде максимално удобен за домакинството.

Ако разполагате с голяма П-образна кухня например, бихте могли да го позиционирате в средата й – така ще скъсите мястото, образувано между редовете на кухнята, а и ще си осигурите допълнителен работен плот. Във времето, в което не готвите пък, бихте могли да ползвате острова като кът за пиене на кафе или такъв за хранене „на крак“. Друго възможно разположение, което ще е особено удобно и функционално, е да използвате острова като разделител между кухнята и трапезарията – допрете го до стената и така се снабдявате със своеобразен барплот. Всички кухни по поръчка могат да бъдат снабдени с такъв допълнителен елемент, стига пространството, с което разполагате в помещението си, да позволява това.

Традиционният барплот пък също служи за разделител между помещенията и се явява едно естествено продължение на кухнята. Често избиран е за ъглови кухни – изграждането му ги превръща в П-образни, дори и да разполагате с малко място.

Сами виждате, че избирането на кухни по поръчка ви дава наистина много възможности и опции за допълнителни интеграции към интериора. Така разчупвате дизайна и не се ограничавате само до горен и долен ред шкафове, каквото всъщност винаги си представяме, когато чуем за кухня. Повечето кухни по поръчка чудесно се съчетават и с допълнително закупени конзолни маси в близки или неутрални цветове. Те също внасят много функционалност в помещението.

Споменахме по-горе за различните типове кухненско разположение. Тези специфики са силно засегнати при изграждането на проект за кухни по поръчка, тъй като там се взимат под внимание всички особености в архитектурно отношение на помещението. Спрямо пространството, с което разполагате, опитните и професионални интериорни дизайнери с лекота ще преценят как оптимално да разположат основните конструкции така, че да се оползотвори всеки свободен сантиметър. Дори и собствениците на големи помещения не желаят пространството им да се разхищава – ето защо е важно то да бъде съобразено и използвано по предназначение. Всичко това е лесно осъществимо чрез изграждането на кухни по поръчка – най-бързият, ефективен и категоричен начин да получите онова, за което винаги сте мечтали в интериорно отношение.