На всеки му се е случвал този момент. Искате да направите снимка или видео на прекрасния момент, който изживявате, а се появява дразнещият надпис, че нямате достатъчно свободно пространство в телефона си.

Е, вече сте изгубили момента, но пък ние сме тук да споделим с вас няколко лесни начина, с които да освободите място в устройството си, където да можете отново спокойно да фотографирате любимите си моменти и да запазите новата любима песен или новопоявила се интересна игра.


Освободете пространството

full storage

Отивайки в настройките на вашия телефон и избирайки подменю „Хранилище“, ще можете веднага да видите с колко свободна и заета памет разполагате. Освен цялостна информация, разполагате и с информация къде поотделно отива всяка част от паметта ви.

Под всичкото това има бутон, който да ви заведе към мястото, от където да почистите това, което не ви трябва. Това е автоматичен начин, чрез който да премахнете всичко ненужно от телефона си, като, използвайки разделението, може да премахнете само това, което реално не ви трябва и да освободите място за повече.

Ако има изображения, които имате от повече време, то можете да ги качите някъде и след това да направите място за новите такива, с които да запаметите сегашните си спомени.

Премахнете ненужните приложения

Ако сте с телефон от последните модели и разполагате с много пространство, то доста дълго време няма да ви направи впечатление, че нямате такова, а така си създавате и навика да сваляте нови приложения, които, след седмица използване, дори забравяте и не използвате никога повече. За съжаление обаче те остават в паметта на телефона и напомнят за себе си в момент, в който това е най-досадно.

Какво да направите? Влезте в Google Play Store и от менюто изберете „Моите приложения и игри“. Отидете на инсталираните и измежду списъка изберете кое е това приложение, което не ви трябва. След като изтриете всичко ненужно, отидете отново на мястото, от което системно се премахва всичкият натрупал се боклук в телефона ви. Така успешно ще освободите дори още място.

Използвайте допълнителна карта с памет

sd card

Някои Android телефони разполагат с допълнителни слотове за карта с памет, в повечето случаи – microSD карти. Това е много лесен начин, чрез който да добавите екстра пространство към телефона си, без да се налага да изтривате каквото и да било от устройството си.

Препоръчваме първо да прочетете спецификациите и инструкциите на телефона си и с кой тип карта с памет са съвместими. Ако пропуснете тази стъпка, може да се наложи да си взимате нова карта, ако тази, която сте купили наслуки, не проработи.

При поставяне на картата, се погрижете първо да изключите телефона си и тогава да я поставите. След като го включите отново, ще се появи прозорче с настройки, където да изберете къде да се съхранява всичко ново, което ще се появи в телефона ви. Разбира се, имате и възможността да прехвърляте данни от телефона в картата и обратно по всяко време. Запомнете, че, при инсталиране на приложения в картата с памет, означава, че, извадите ли я, то те няма да работят повече на телефона ви и само ще си създадете излишни главоболия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.