Често ли изпадате в ситуация, в която разполагате със свободно време, но не знаете как да го уплътните? Вероятно не ви се пропилява този ценен ресурс като просто стоите пред телевизора и поглъщате ненужна информация.


Ето една идея, която не само ще ви помогне да „изгубите“ няколко свободни минути, но и от която ще извлечете нещо наистина ценно за самите себе си. Направете си психологически тестове.

Защо тестове?

man taking a test

Любознателната природа на човека го е стимулирала да еволюира и да се развива. Хората обичаме да бъдем питани, обичаме мнението ни да бъде зачетено. От психологическа гледна точка решаването на тестове задоволява човешката необходимост да бъдем чути и да изкажем гледната си точка, макар и по въпрос, касаещ самите нас.

Не е за подценяване и факта, че това занимание е наистина интересно и будещо любопитство. Всеки въпрос извиква у решаващия теста редица асоциации и дедуктивни заключения. Бихте могли да прекарате часове в това да решавате куизове и да нямате търпение да разберете резултата. Интернет изобилства от безплатни такива, а тематиката е наистина от най-широк спектър.

Защо психологически?

psychology

Съществуват толкова разнообразни психологически тестове – от това дали сте екстровертни, или интровертни до по-специализирани такива, като например да определите какъв е вашият темперамент.

Психологическите тестове са полезни с това, че те ви карат да задълбаете в собствените си мисли и разбирания. Чудесно средство са за себепознаване и своеобразна психоанализа.

Хората, решаващи подобни куизове, са в пъти по-наясно със себе си и собствените си потребности. Всеки въпрос изисква от вас ровене из по-дълбоките си психологически и мисловни пластове. Изисква и честност за акуратност на резултата. Така прекарано, свободното време ви обогатява и, същевременно, разтоварва, защото е доказано, че откритостта и прямотата пред самите нас действа наистина отпускащо на мозъка и нервната система.

Поставяйки мислите си в ред и налагайки си да отговорите на въпроси, върху които никога дори не сте се замисляли, вие изваждате на преден план собствената си личност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.