Кухнята съвсем не се състои само от домакински уреди, които използвате за създаването на вкусни ястия. В цялостния облик на помещението влизат още и шкафовете и чекмеджетата, които, при правилни разположение и дизайн, биха служили по изключително удобен и функционален начин за нуждите на всяка домакиня.

Ето защо в днешната статия решихме да си поговорим именно за кухненските шкафове и чекмеджета.

Що се отнася до това кухнята да е максимално удобна и да изпълнява функциите си, количеството и разположението на всички кухненски шкафове е от голямо значение. При изработването на кухнята по ваш собствен индивидуален проект, бихте могли сами да определите колко и какви шкафове да се включват в дизайна й.

Ако разполагате с повече вещи и посуда, то, съвсем естествено, ще имате нужда и от повече шкафове, в които да приберете всичко. Не подценявайте необходимостта от място за съхранение – често срещана грешка е домакините да включват по-малко шкафове и чекмеджета и, в последствие, изпадат в неудобната ситуация да не знаят къде да подредят всичко, което заема място в кухнята им. Ако притежавате повече чинии и купи, помислите за шкафове с вътрешни разделения – по този начин лесно ще отворите повече пространство и възможности за прибирането на съдовете.

Чекмеджетата пък бива били съвсем удачен вариант за съхранение на прибори за хранене, както и всевъзможни кухненски аксесоари. Определете отделно чекмедже, в което да подредите покривките и салфетките си. В друго пък бихте могли да съхранявате постелките си за хранене, както и специфични декорации за маса.

Не лишавайте кухнята си от скрин

Кухненските скринове са вид кухненски шкафове, които са свободностоящи и независими от модулната кухня, но пък чудесно биха могли да се съчетаят с нея, ако дизайнът им бъде съобразен с цялостния такъв. Те са изключително удобен вариант за допълнително място за съхранение. Предпочитани са от домакинствата, които държат модулната им кухня да бъде максимално изчистена и олекотена откъм проектиране. Ако разполагате със скрин, то в него можете да прибирате всичко необходимо, а в самата кухня да заместите кухненските шкафове с рафтове и полици. Така тя ще изглежда максимално семпла и по лавиците бихте могли да разполагате само елементи с декоративна цел.

Безспорно една кухня не би могла да бъде функционална и удобна без достатъчно количество кухненски шкафове, които да побират всички ваши предмети, съдове, посуда и прибори. Чрез тях никога повече няма да притежавате разхвърляна и хаотична кухня – подредеността и прибраността положително ще повлият на перцепцията ви относно помещението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.