Оборотът от онлайн търговия в международен мащаб нараства значително през последните години. Все повече потребители предпочитат да поръчат по Интернет стоки от най-различно естество – от дрехи, козметика и обувки, до техника и различни консумативи.

Онлайн покупките стават бързо и лесно, което пести време на клиентите за обиколки по магазините. Пазаруването по Интернет може да се направи в удобен за потребителите момент, без да се налага да се съобразяват с работното време на търговците. Възможността да се поръчат продукти от чужбина прави избора на всеки човек много по-разнообразен и разширява значително мрежата от клиенти на доказаните търговци, които оперират извън границите на страната си.

Ако планирате да рабработите потенциала на фирмата си да търгува в чужбина, задължително е първо да намерите надежден и сигурен куриер за доставка на вашите пратки в различни страни по света.

До кои страни най-често се доставят международни пратки

Проучете добре потенциалните възможности за онлайн търговия в по-големите страни по света. Това ще ви ориентира на къде да насочите основните усилия на рекламата си. Анализатори посочват, че сред топ дестинациите за онлайн пазаруване в последните години са Германия, Великобритания, САЩ, Италия, Испания и Франция. Важно е да откриете доказан куриер, който оперира бързо и сигурно на тези пазари с подходяща партньорска мрежа. По този начин ще си гарантирате своевременна и надеждна доставка на изпратените стоки до вашите клиенти.

Добре е също да отправите търговски оферти и към по-малки и далечни страни. Така ще разширите мрежата си от клиенти и съответно търговския си оборот. За да се случи това, трябва да сте сигурни, че избраният куриер може да достави пратки до тях.

Какво трябва да очаквате от куриер, с който работите

На първо място е важно спазването на сроковете за доставка и доставянето на пратките в идеален вид. От значение е също да получите приемливи ценови оферти, които да ви удовлетворят. Когато искате да сравните няколко предложения, от които да изберете най-подходящия за вас куриер, дайте точни параметри за очаквания оборот пратки средно на месец, както и за техния обичаен размер и тегло. Това ще насочи фирмите и те ще могат да ви отправят по-конкретни оферти.

Възможно е също да получите отстъпка за по-големи реализирани обороти на месец, както и за дългосрочни взаимоотношения с един и същ куриер. Добре е също куриерската фирма, на която се спрете да предлага различни възможности за разплащане с клиентите – по банков път, с карта, в брой и т.н. От съществено значение е също да има няколко оферти съобразно експресността на доставката.

Проучете задълбочено добрите фирми, които доставят международни пратки, една от тях е Direx. Партньорските взаимоотношения с доказан куриер ще ви дадат отлични възможности за търговия зад граница, която да ви донесе още повече доволни клиенти и печалби.